Van talent
naar toekomst
coachtraject

Een goede baan, hoog opgeleid, leuke vakanties… je hebt het allemaal goed voor elkaar. Er ontbreekt één ding: plezier in je werk en daar energie van krijgen. Je leeft nu van vakantie naar vakantie. Zo houd je het vol.

Je weet het wel.

Je weet ook wel dat je hier stappen in zou moeten zetten. Maar hoe dan? Waar begin je? Je kunt toch niet zo maar je baan opzeggen? Wat ga je dan doen?

Kortom: veel vraagtekens…

Je bent niet de enige. Veel hogeropgeleiden voelen geen voldoening, ondanks hun successen. Ze hebben het gevoel dat ze hun ware potentieel niet benutten en dromen van een carrière die echt bij ze past. De angst om vast te blijven zitten in een baan die niet inspireert, kan verlammend werken. Het is tijd om de gouden kooi te verlaten en een carrière te vinden die je echt gelukkig maakt.

Stel je eens voor dat je:

Enkele voorbeelden die wellicht bekend voorkomen

Mark de uitgebluste manager:

Hij heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij verdient goed, maar elke dag voelt als sleur en hij mist passie in zijn werk. Hij vraagt zich af of dit het nu is. Mark wil zijn energie en enthousiasme terugvinden en zoekt een baan waarin hij zijn creativiteit kwijt

Sophie de ambitieuze specialist:

Sophie werkt al jaren als financieel analist en heeft veel bereikt. Ze voelt nu dat ze stilstaat. Ze wil doorgroeien, meer verantwoordelijkheden en zoekt hulp om de volgende stap in haar carrière te zetten.

Lisa de gedreven professional:

Lisa is marketingexpert die altijd goede resultaten levert. Ze heeft leuke collega’s, maar mist een gevoel van voldoening. Ze wil een baan die beter aansluit bij haar persoonlijke waarden en interesses, bijvoorbeeld in een maatschappelijk bedrijf.

Jeroen de overbelaste consultant:

Jeroen werkt als consultant bij een gerenommeerd adviesbureau. Zijn werk is uitdagend en goed betaald, maar hij ervaart constant stress en lange uren. Hij gaat regelmatig met tegenzin naar zijn werk. Jeroen wil een betere werk-privébalans en zoekt een functie waarin hij zijn expertise kan inzetten zonder dat het ten koste gaat van zichzelf.

Eva de verveelde IT-er:

Eva is een getalenteerde software ontwikkelaar die ooit van haar werk hield. Nu voelt ze zich verveeld en ongeïnspireerd. Haar huidige baan biedt weinig ruimte voor groei. Ze wil een baan vinden waar ze weer passie voor voelt.

Hoe ziet het coachtraject eruit?

Het coachtraject bestaat uit twee delen van elk drie maanden, waarin we jouw talenten omzetten in een concrete toekomst.

1. Carrièrelbauwdruk
(3 maanden)

We gaan samen jouw ideale baan in kaart brengen. In zes modules krijg je inzicht in alle onderdelen van jouw ideale baan. Daarna integreren we alles tot een blauwdruk waardoor we jouw toekomstige baan heel concreet maken.

2. Realiseer jouw baan
(3 maanden)

Nu begint het echte werk. Je gaat de blauwdruk vertalen naar concrete functies en een stappen- en actieplan maken. Daarnaast krijg je hulp bij het opstellen van een sterk persoonlijk CV, netwerken en solliciteren.

Naast de opdrachten waar je mee aan de slag gaat, heb je zowel individuele en groepssessies. Het traject heeft naast het concreet maken van jouw toekomstige baan ook de insteek om jou persoonlijk verder te ontwikkelen. Hoe beter jij jezelf kent, hoe krachtiger jij start aan jouw nieuwe carrière.

En nu even praktisch

Wat houdt het traject precies in?

  • Toegang tot de MOtivatie Academie met video’s en opdrachten en eerdere trainingen
  • Elke maand een Q&A waar je al jouw vragen kunt stellen en elke maand een interactieve online training in groepsverband
  • Individuele coachsessies op kantoor of online
  • Blauwdruksessie op kantoor (2 uur)
  • Live trainingsdag op locatie
  • Een online community met andere deelnemers van het traject
  • Persoonlijke begeleiding tijdens het traject door een gecertificeerde loopbaancoach (Noloc)

Waarom nu starten?

Wat als je nu niets doet? 
Stel je voor hoe je leven eruitziet als je nog zes maanden, een jaar of vijf jaar in dezelfde baan blijft.
Word je daar blij van? Dit traject is een investering in jezelf, jouw toekomst en jouw geluk. 
Durf jij de stap te zetten naar een carrière die jou gelukkig maakt?

Wat klanten zeggen

Iris, Projectleider

“Inmiddels heb ik mijn blauwdruk en ben ik erg blij! De modules zitten goed in elkaar en laten je nadenken over dingen waar je zelf niet op zou komen en op een dieper niveau. Uiteindelijk komt alles samen en nu heb ik een goed beeld waar ik naartoe wil”.

Jordi, trainer en instructeur

“Door Monique heb ik eindelijk de moed gehad om mijn hart te volgen en mijn passie te combineren met werk”.

Wanneer ben ik de juiste coach voor jou?​

Daar kan ik kort in zijn. Als concreet, praktisch, duidelijk, humor, deskundig en resultaat je aanspreken, dan passen we bij elkaar.

Als jij gewoon een beroepskeuzetest wilt doen (ik vind de resultaten schrikbarend slecht, dus ik gebruik ze niet), dan ben ik vooral niet jouw coach.

Tarieven

Coachtraject 6 maanden € 2.997 (of 6 termijnen van € 550)

Coachtraject 3 maanden € 1.997 (of 3 termijnen van € 725)

De tarieven zijn inclusief btw, voor bedrijven exclusief btw.

Voor bedrijven kan een offerte worden opgesteld.

Ben jij klaar voor een carrière die bij jou past? Plan jouw gratis carrièrecall en zet de eerste stap naar jouw toekomst!

Investeren in jezelf is de beste keuze die je kunt maken. 

Samen ontdekken we jouw talenten en maken we jouw toekomst concreet. Laten we starten!

Wil je meteen van start?

Veelgestelde vragen

Dat is afhankelijk van het aantal beschikbare plekjes dat vrij is. Er zijn een beperkt aantal traject beschikbaar per periode. Als het vol zit, dan kan het zijn dat je even een paar weken of maanden moet wachten.

Nee zeker niet. Tijdens het traject word je geholpen met solliciteren. Een groot gedeelte van de mensen die ik begeleid vindt een baan tijdens het traject.

De sessies zijn tweewekelijks en duren 75 minuten. Daarnaast werk je aan opdrachten. Hiervoor kun je rekenen dat je een paar uurtjes per opdracht bezig bent (gemiddeld per twee weken).

Jazeker, dat gebeurt heel vaak. Niet alleen omdat mensen op zoek willen naar een andere baan buiten de organisatie. Het traject kan ook ingezet worden om je verder te ontwikkelen in je baan en om door te groeien in de organisatie.

De methode is erg effectief en heeft zich inmiddels al meer dan 200 keer bewezen. Waarom? We gaan niet kijken naar jouw huidige baan en wat je daarin wel of niet leuk vindt. We halen alle kaders ervan af en starten met een leeg canvas dat we gaan vullen met alles dat past bij jou. Zo komen we tot een baan die past bij jou!

Het lukt altijd om een blauwdruk te maken. Waarom? De opdrachten zijn zo ingestoken dat je op een hele andere manier gaat kijken naar jezelf. De vraag “welke baan past bij jou” komt niet voor in het programma, want als je hierop het antwoord had geweten, dan zou je niet op deze pagina kijken… Ik bewaak het proces en zorg ervoor dat we voldoende input hebben voor de blauwdruk. Daarom ontvang je van mij feedback op de opdrachten.

Nee dat hoeft zeker niet. Er zijn meerdere mensen die een traject hebben bij een psycholoog of een therapeut. Dit kan prima naast elkaar. Vaak geven ze aan dat er zelfs overlap is tussen de trajecten waardoor het naadloos op elkaar aansluit. Vaak versterken deze trajecten elkaar, omdat je naast het zoeken naar een toekomstige baan ook aan de slag gaat met jouw persoonlijke doelen. Dus dan kan het juist nu!

Ik ga zo snel als dat jij gaat. Het maken van de carrièreblauwdruk duurt gemiddeld drie maanden. Als jij sneller door de opdrachten gaat, bijvoorbeeld in twee maanden, dan kun je die tijd verkorten en heb je sneller helder wat jouw toekomstige baan is.

Ja, de tijd die ik voor jou reserveer is exclusief voor jou. Ik begeleid je tijdens de opdrachten, maar ook als je tussendoor vragen hebt, dan kun je mij een berichtje sturen. Als het iets kleins is, denk ik met je mee. Als het een grotere vraag is, dan nemen we het mee in ons volgende gesprek. Ook na de blauwdruk begeleid ik je nog op persoonlijk vlak én richting het solliciteren. Je staat er niet alleen voor!

Geen probleem. Ze worden altijd opgenomen zodat je ze terug kunt kijken. Ook als je er wel bij aanwezig was, kun je ze nog een keer terugkijken.

Wanneer is het dan wel het juiste moment? Het leven is dynamisch. Is het ooit wel eens rustig geweest? Daarnaast heb jij een oerbrein dat er op is gericht om jou veilig te houden. Vroeger was dat rennen voor een tijger, tegenwoordig is die tijger “verandering”. Jouw oerbrein komt meteen met allerlei excuses waarom je iets niet moet doen, want verandering is spannend.

Dat kan! Plan dan een gratis carrièrecall in. In 30 minuten kijken we waar je tegenaan loopt en waarom je niet verder komt om die volgende stap in je carrière te zetten. Je kunt al jouw vragen stellen over het traject.

Houd jij meer van exclusiviteit en vind je het fijner om een geheel individueel traject te volgen? Dat kan. Klik hier voor meer informatie.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.