Stress coach Leiden

Heb jij een stress coach in leiden nodig? Herken je het gevoel altijd “aan” te staan? En dagelijks het gevoel van angst, prikkelbaarheid, slapeloosheid en vermoeid te ervaren? Dan kan het maar net zo zijn dat jouw lichaam in de vecht- en vlucht modus is. Gelukkig zijn er veel dingen die we met stress coaching in Leiden kunnen doen om deze stress te beheersen en jouw gezondheid weer een flinke oppepper te geven! MOtivatie Coaching en Loopbaanontwikkeling helpt jou graag weer om vertrouwen en balans te vinden in jouw werk & privéleven en nu toch eens écht die droomdoelen te behalen!

Wat kan er allemaal tot stress leiden?

Het hebben van stress kan verschillende redenen hebben. De oorzaak hiervan is dat wat er van je gevraagd wordt meer is dan dat jij aankunt, waardoor je een stress coach in Leiden nodig kan hebben. Er zijn verschillende eigenschappen die je meer kwetsbaar maken voor het ervaren van veel stress. Deze eigenschappen zijn bijvoorbeeld perfectionisme, ambitie, veel van jezelf eisen, streven naar waardering van anderen en slechte kijk op je eigen werk. Dit zijn verschillende persoonlijke eigenschappen die bepaald worden door je karakter, hier kun je dus niks aan doen. Ook kunnen deze eigenschappen worden beïnvloed door ervaringen en bekwaamheid. Door het verbeteren van deze eigenschappen verbeter je je eigen draagkracht. Dit zorgt ervoor dat je meer aankunt en dus minder snel stress ervaart.

Er zijn ook verschillende soorten. Dit wordt onderverdeeld in gezonde en ongezonde stress. Een beetje stress zorgt ervoor dat je beter functioneert. Je ervaart prestatiedruk waardoor je beter je best gaat doen. Dit is gezond. Dit ervaar je wanneer je bijvoorbeeld een examen moet maken, een sollicitatiegesprek hebt of moet gaan afrijden. Deze spanning ervaar je maar even en neemt weer af wanneer zo’n gebeurtenis weer voorbij is. Hoe langer je het volhoudt, hoe langer je hiervan moet herstellen. Wanneer stress lang aanhoudt, veel voorkomt of te groot is wordt het ongezond en is het niet meer goed voor je.

Teveel stress kan leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn of andere lichamelijke klachten. Wanneer je deze signalen te lang negeert kan het zelfs leiden tot een burn-out. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het inschakelen van een stresscoach wanneer je merkt dat je vaak last hebt van klachten.

Verschillende factoren die kunnen leiden tot veel stress zijn dat er thuis of op werk veel van je wordt gevraagd, problemen thuis of op werk, een ziekte of bijvoorbeeld geldzorgen.

Zo weet je of je gestrest bent

Misschien ben je al een tijdje ongelukkig op het werk, kun je je negatieve gevoelens maar niet omzetten in positieve gedachten of heb je het gevoel dat je altijd (!) maar achter de feiten aanloopt. Je weet dat je gestrest bent als je hart voelt alsof het uit je borst bonst, of als je geen adem kunt halen, hoe hard je ook probeert. Je kunt het gevoel hebben dat je op de rand van een paniekaanval staat, of dat je gaat gillen als nog één persoon je vraagt hoe het met je gaat. Of denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen. Als je merkt dat je een van deze symptomen regelmatig voelt, is het tijd om in actie te komen met een loopbaancoach of begeleider in de Sleutelstad. Kies ervoor om je stressniveau te verlagen door een stress coach in Leiden zoals MOtivatie in vertrouwen te nemen!

Ontdek jouw droombaan

Mijn aanpak

Om jou nieuwe inzichten te geven en jouw doelen daadwerkelijk te laten behalen, heb ik een hele effectieve aanpak.

1. Doelen stellen

Om resultaten te kunnen boeken, moeten we eerst jouw doelen bepalen. Het liefst zo concreet mogelijk. Dan weten we aan het einde ook waar we staan na onze samenwerking.

2. Onderzoek

We gaan op onderzoek uit, zowel persoonlijk als professioneel. Wie ben jij, wat drijft jou en welke talenten heb je in huis?

3. Blauwdruk

We maken een concrete (droombaan)blauwdruk voor de korte en de lange termijn. Daarbij stellen we een plan op hoe je dit gaat realiseren.

4. Realisatie

Het wordt nu tijd om dromen waar te maken! Jij gaat het leven leiden dat je wilt! Inclusief die droombaan.

5 tips van onze stress coach Leiden om dit te verminderen

Of het nu de druk van een naderende deadline is of de uitdagingen van het managen van een team, het werk kan ons vaak een overwhelmed gevoel geven waardoor we misschien zelfs tegen een burn-out aan kunnen lopen. Laat je hart en hoofd weer in verbinding komen met deze tips:

  1. Maak een to-do lijst. Een duidelijk beeld hebben van wat er gedaan moet worden kan helpen om de angst te verminderen en het werk beter beheersbaar te maken.
  2. Neem pauzes. Neem af en toe afstand van je werk om een paar keer diep adem te halen en je geest leeg te maken.
  3. Delegeer taken. Probeer niet alles zelf te doen – delegeer taken aan anderen in je team of vraag je baas om ondersteuning. Focus op wat je écht wilt!
  4. Zoek een passie buiten je werk. Het nastreven van een interesse buiten het werk kan je helpen om te ontspannen en te ontstressen.
  5. Stay positive! Herinner jezelf eraan dat je veel waard bent en dat dit slechts een tijdelijke situatie is.

Stress coaching Leiden: wat kan dit voor jou doen?

Nee, stress hoeft niet alleen maar uit je werk te komen. Het kan ook te maken hebben met onze relaties en persoonlijke gezondheid. Een stress coach in de Sleutelstad is iemand die gespecialiseerd is in het helpen van mensen bij het identificeren en beheersen van jouw stressoren, met mooie veranderingen als gevolg! Hoe dan ook, een stress coach kan jouw redder zijn in je strijd tegen stress.

Wat onze stresscoach Leiden voor jou kan betekenen!

Wanneer je veel ongezonde stress ervaart kun je door de bomen het bos dus niet meer zien. Veel druk kan voor verschillende psychische en lichamelijke klachten zorgen. Zo kan het leiden tot slaapproblemen, moeheid en somberheid. Maar ook kun je last krijgen van hartkloppingen, een hoge bloeddruk of veel zweten. Om de balans tussen stress en ontspanning weer te herstellen kun je een loopbaancoach inschakelen.

Een stress coach gaat samen met jou kijken naar de verschillende factoren die kunnen leiden tot de stress die je ervaart. Daarbij wordt samen gekeken naar de weg vooruit. Hoe ga je ervoor zorgen dat die balans weer wordt hersteld? Dit is waar een coach in is gespecialiseerd. Samen gaan jullie kijken naar een goede balans tussen in- en ontspanning. Wanneer de grootste factor je werk is wordt er gekeken hoe dit verbeterd kan worden. Daarnaast wordt er ook gekeken naar welke factoren komen door jouw persoonlijke eigenschappen. Wanneer je heel prestatiegericht bent en veel waarde hecht aan wat anderen van jouw werk vinden kan dit veel stress opleveren. Samen met een coach in gesprek gaan, kan ervoor zorgen dat je deze balans weer terugvindt, om zo meer plezier te halen uit je werk- en privéleven.

Stress coaching van MOtivatie

MOtivatie is er om je met coaching te helpen vertrouwen en balans in je werk & persoonlijk leven terug te krijgen! Dus als je je overweldigd voelt en toe bent aan verandering, plan dan vandaag nog je intake. Met 1-op-1 coachgesprekken, workshops en meer, zorgen we voor positieve veranderingen in je leven! Eerst weten waar de kosten uit opgebouwd zijn? Lees er dan meer over of neem direct contact op!

Heb jij de podcast al geluisterd?

Meest gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Veelgestelde vragen

Veel mensen hebben er last van, stress. Dit kan gezond of ongezonde stress zijn. Gezonde stress ervaar je wanneer je een spannende situatie hebt. Zoals bijvoorbeeld een presentatie geven voor een grote groep of afrijden voor je rijbewijs. Hierbij bouwt de spanning op en wanneer de situatie weer over is gaat ook deze spanning weer weg.

Wanneer je regelmatig veel stress voelt wordt het ongezond. Bij ongezonde stress heb je het gevoel dat je telkens aan staat. Hierbij kun je dagelijks last hebben van angst, irritaties of vermoeidheid. Je haalt niet meer zoveel plezier uit je werk en privé leven als dat je eerst deed. Dit is het moment om een stresscoach in te schakelen.

Iedereen ervaart weleens stress. Hierbij is het niet de bedoeling dat de stress je leven overneemt. Wanneer je vaak het gevoel hebt dat het huilen je nader staat dan het lachen of dat je telkens achter de feiten aanloopt kan het zijn dat je teveel stress ervaart. Laat dit een sein zijn om een stresscoach in te schakelen!

Er zijn verschillende factoren die voor stress kunnen zorgen. Veel mensen denken vaak aan een hoge werkdruk of te hoge verwachtingen op werk. Maar stress kan ook door veel andere factoren veroorzaakt worden.

Zo heb je interne en externe stressfactoren. Interne stressfactoren hebben vooral te maken met verschillende eigenschappen die je hebt. Sommige eigenschappen maken je kwetsbaarder voor stress. Voorbeelden zijn perfectionisme, prestatiegericht, moeilijk grenzen aan kunnen geven en negatieve kijk op eigen prestaties. Externe factoren zijn bijvoorbeeld dat er teveel van je wordt gevraagd op werk of thuis. Maar ook ziekte, geldproblemen of eetgewoonten kunnen zorgen voor extra stress.

Het ervaren van teveel ongezonde stress kan komen door een combinatie van verschillende factoren of door één factor. Waar de stress ook vandaan komt en wat de reden ook is van de stress die je voelt. Teveel ongezonde stress kan leiden tot verschillende fysieke en psychologische klachten. Zo kan het leiden tot hoofdpijn, slapeloosheid of zelfs een burn-out.

Een stresscoach is een coach die gespecialiseerd is in het behandelen van mensen die te veel ongezonde stress ervaren. Ongezonde stress heb je wanneer je te vaak te lang spanning voelt. Dit kan komen door door bijvoorbeeld een hoge werkdruk of een bepaalde situatie in je privéleven. Wanneer je teveel stress ervaart kan dit veel impact hebben op je leven. Zo kun je hier echt klachten aan overhouden en zelfs terechtkomen in een burnout.

Wanneer je op dit punt bent beland kan het inschakelen van een stresscoach jouw misschien goed helpen. Samen met een stresscoach ga je kijken naar wat jouw grootste factoren zijn die deze stress veroorzaken. Wanneer dit duidelijk is wordt er samengewerkt om jouw stress en ontspanning weer terug in balans te brengen. Zo worden de verschillende stressfactoren beheerst en teruggebracht naar normale, gezonde spanning. Bij MOtivatie helpen we je om weer vertrouwen en balans terug te brengen in je werk en persoonlijke leven.

Een coach is iets anders dan een therapeut. Ten eerste ligt de focus ergens anders. Bij therapie gaat het over de gezondheid en emotionele groei. Coaching is meer gefocust op het behalen van gestelde doelen. Wanneer je hulp wilt bij psychologische problemen kun je beter kijken naar het inschakelen van een therapeut en als je hulp nodig hebt om uit een bepaald patroon te komen, kun je beter kijken naar coaching.

Daarnaast zijn de verschillende aanpakken ook heel anders. Met een therapeut kijk je naar je verleden en ga je de problemen die daar zijn ontstaan oplossen. Terwijl je je met een coach juist gaat richten op de toekomst, je passie en een positieve mindset.

Bij coaching kijk je waar je nu staat en waar je wilt zijn. Samen ga je dan kijken waar de eventuele obstakels zijn. Zo ook bij stress coaching. We kijken naar wat nu je stressfactoren zijn en vervolgens hoe je deze kunt balanceren.

Je ideale baan vinden?
Vraag direct een GRATIS intakegesprek aan!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.