Burn-out coach Leiden

Op zoek naar een ervaren burn-out coach in Leiden? We hebben allemaal tijden van stress en druk. Het kan moeilijk zijn om het vol te houden als we voortdurend in verschillende richtingen worden getrokken, maar daarom is het belangrijk dat je af en toe tijd neemt voor jezelf – al is het maar vijf minuten per dag! Als het moeilijk wordt (en het liefst eerder!) zorg er dan voor dat je lichaam zich veilig voelt door grenzen te stellen aan anderen, zodat ze respecteren wat voor jou het belangrijkst is: JOUW welzijn!!! Voel je dat het niet langer gaat zo? Weet dat je het waard bent om hulp in te schakelen! Neem vandaag nog contact op met MOtivatie Coaching & Loopbaanbegeleiding, jouw burn-out coach in Leiden.

Heb ik een burn-out coach Leiden nodig?

Een burn-out treedt op als de eisen van het leven te veel worden om aan te kunnen. Het gaat vaak gepaard met stress en kan je in een toestand brengen waarin niets meer mogelijk lijkt, al is het maar thuis eten koken of efficiënt voor je kinderen zorgen zodat ze niets belangrijks missen! Als dit bekend klinkt, zoek dan vandaag nog professionele hulp bij MOtivatie als burn-out coach in Leiden. Je mag weer geloven in jezelf en de stappen zetten die JIJ nodig hebt om weer in je kracht te komen. Je bent het waard!

Deze symptomen komen héél vaak voor bij een burn-out

Hoewel de symptomen van een burn-out van persoon tot persoon kunnen verschillen, zijn er enkele veel voorkomende tekenen dat je er misschien last van hebt. Als je je voortdurend uitgeput voelt, zelfs na een goede nachtrust, kan dat een teken zijn dat je opgebrand bent. Als je merkt dat je geen plezier meer haalt uit je favoriete activiteiten of, als je moeite hebt met concentreren, kan dat ook een symptoom van burn-out zijn. Maar denk ook aan hoofdpijn en maagklachten. Het is tijd om een stapje terug te doen! Laat jouw hoofd en hart weer in verbinding komen door te kiezen voor een burn-out coach in Leiden.

Herken je jezelf hierin?

  • Je voortdurend uitgeput voelen;
  • Moeite met concentreren;
  • Verlies van interesse in hobby’s of activiteiten;
  • Je overweldigt of hopeloos voelen;
  • Veranderingen in eet- of slaapgewoonten.

→ Weet dat iedere dag een nieuw moment is om jouw leven een positieve draai te geven!

Ontdek jouw droombaan

Mijn aanpak

Om jou nieuwe inzichten te geven en jouw doelen daadwerkelijk te laten behalen, heb ik een hele effectieve aanpak.

1. Doelen stellen

Om resultaten te kunnen boeken, moeten we eerst jouw doelen bepalen. Het liefst zo concreet mogelijk. Dan weten we aan het einde ook waar we staan na onze samenwerking.

2. Onderzoek

We gaan op onderzoek uit, zowel persoonlijk als professioneel. Wie ben jij, wat drijft jou en welke talenten heb je in huis?

3. Blauwdruk

We maken een concrete (droombaan)blauwdruk voor de korte en de lange termijn. Daarbij stellen we een plan op hoe je dit gaat realiseren.

4. Realisatie

Het wordt nu tijd om dromen waar te maken! Jij gaat het leven leiden dat je wilt! Inclusief die droombaan.

Welke verschillende oorzaken kunnen leiden tot een burn-out?

Wanneer je klachten van een burn-out ervaart, moet je weten dat jij niet de enige bent. Eind 2020 gaf zo’n 15% van werkend Nederland aan deze klachten te ervaren. Hier zit nooit één bepaalde vaste reden aan. Het kan voortkomen uit verschillende klachten en hebben vaak verschillende oorzaken. Ook hoeft een burn-out niet het gevolg te zijn van een baan. Ook wanneer je geen baan hebt kun je de verschillende klachten ervaren.

Een burn-out kan het gevolg zijn van te hoge werkstress. Maar ook perfectionistisch willen presteren of het ouderschap kunnen hier een grote rol in spelen. Ook kan het te maken hebben met je leefomstandigheden, persoonlijke eigenschappen of je omgeving. Zo hoeft het ook niet één van deze oorzaken te zijn, het is goed mogelijk dat de combinatie van verschillende oorzaken een burn-out als gevolg hebben.

Zo kunnen zelfs overmatige fysieke inspanningen, sociale problemen, een chronische ziekte of onzekerheid of negatief zelfbeeld leiden tot een burn-out. Wanneer je verschillende klachten ervaart weet je zelf vaak niet waarom je deze klachten ervaart. Dit is waar een burn-out coach je mee gaat helpen.

Wat kun je verwachten van een burn-out coach Leiden?

Een burn-out coach zorgt voor een goede begeleiding tijdens jouw proces. Zo ga je met je coach in de Sleutelstad in gesprek en ontdek je hier wat de oorzaak van je burn-out ligt. Dit kan er één zijn, maar ook meerdere. Samen wordt er gekeken naar wat ertoe heeft geleid en hoe deze factoren kunnen worden verminderd.

Het inschakelen van een coach in Leiden is een belangrijke stap in het proces. Wanneer je dit niet doet kun je lang blijven hangen in je klachten en te vroeg jezelf weer blootstellen aan de verschillende factoren. Hierdoor duurt het herstelproces alleen maar langer. Een coach kan je door deze verschillende stappen helpen. Het doel van dit proces dat je start is het verminderen van de spanningsklachten, zodat jij zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Dit moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Wanneer dit niet het geval is zul je sneller weer last hebben van de klachten en ben je nog niks opgeschoten.

Een coach focust zich volledig op jou. Iedereen ervaart een burn-out anders en ervaart verschillende klachten. Ook is de oorzaak of de loopbaan ernaartoe voor iedereen anders. Dit betekent ook dat er niet voor ieder eenzelfde oplossing is. Een coach gaat met jou zitten en focust zich op jou. Zo worden de verschillende punten aangekaart en wordt er langzaam een beeld geschetst van wat ervoor heeft gezorgd dat jij daar nu zit. Een factor in het werken naar een oplossing is in veel gevallen beweging. Frisse lucht geeft je hersenen rust en kan dus enorm helpen tijdens het herstelproces.

Een herstelperiode kan wel een jaar duren. Of langer zelfs. Het is belangrijk dat je hierbij de juiste begeleiding krijgt en dat je niet te snel veel van jezelf gaat verwachten. Het ervaren van burn-out klachten is compleet normaal en je bent niet de enige die hier doorheen gaat.

MOtivatie; jouw burn-out coach Leiden

Je voelt je opgebrand en hebt iemand nodig om je weer op weg te helpen? Bij MOtivatie zijn we gespecialiseerd in het helpen omgaan met stress, zodat JIJ weer in balans mag komen. Neem vandaag nog contact met onze loopbaancoach uit Leiden op voor een intake. Het is tijd om weer op jezelf te mogen vertrouwen!

Heb jij de podcast al geluisterd?

Meest gestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Veelgestelde vragen

Een burn-out is een reactie van het lichaam wanneer er voor een te lange periode te veel stress is ervaren. Wanneer je jezelf te lang emotioneel overbelast kan je lichaam dit op een gegeven moment niet meer aan. Een burn-out is niet hetzelfde als overbelasting. Overbelast ben je na een korte periode van overbelasting of stress. Bij een burn-out speelt dit al veel langer een rol.

Verschillende manieren waaraan je een burn-out kunt herkennen zijn bijvoorbeeld lichamelijke vermoeidheid, concentratieproblemen of een gejaagd gevoel. Daarnaast kun je ook het gevoel hebben dat je grip verliest en dagelijkse taken niet meer uit kunt voeren. Ook kun je ineens erg onzeker en prikkelbaar zijn. Ervaar jij één of meerdere van deze klachten herkent kan het handig zijn om een burn-out coach in armen te nemen. Zo zorg je ervoor dat je de klachten overwint en snel weer je oude ritme kunt oppakken, ditmaal zonder stress.

De meeste mensen herstellen goed van een burn-out. Het verschilt wel vaak per persoon heel verschillend. Wanneer je het herstel goed aanpakt kun je binnen enkele maanden waarschijnlijk weer je normale leven oppakken. Wanneer dit verantwoord is dan.

Een burn-out is vaak het gevolg van stress op werk. Vaak hebben mensen het gevoel dat het werk altijd maar doorgaat en dat de werkdruk steeds hoger wordt. Stress van werk kan een oorzaak zijn van een burn-out, maar dit hoeft niet zo te zijn. Dit kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben.

Zo kan bijvoorbeeld het combineren van een drukke baan met een druk privéleven of het zorgen voor een zieke ook leiden tot een burn-out. Een burn-out begint vaak bij het ervaren van verschillende stresssituaties. Wanneer je hier voor langere tijd geen aandacht aan besteedt en er telkens meer lichamelijke en mentale symptomen bijkomen kun je op een gegeven moment niet meer terug. Op dat moment ervaar je een burn-out.

Het krijgen van een burn-out ligt niet alleen aan de situatie maar ook aan hoe er met de situatie wordt omgegaan. Zo ben je gevoeliger voor een burn-out wanneer je van nature moeilijk nee kunt zeggen, een negatief zelfbeeld hebt of te hoge eisen aan jezelf stelt.

Wanneer je in een burn-out zit kunnen de kleinste activiteiten al snel teveel voor je zijn. Dit is natuurlijk niet hoe je je beste jaren wilt doorbrengen. Om ervoor te zorgen dat je uit deze burn-out komt is het van belang om een burn-out coach in te schakelen. Met alleen rust nemen ga je namelijk niet uit een burn-out komen.

Een burn-out coach gaat met jou in gesprek. Samen komen jullie dan achter de factoren die de grootste rol spelen van de burn-out. Wanneer dit duidelijk is ga je samen werken aan hoe deze stressfactoren kunnen worden verminderd en je er beter mee om kunt gaan. Wanneer je het traject met een burn-out coach aangaat is het doel om de stressklachten te verminderen.

Je bent pas weer klaar om terug te keren naar werk of een andere invulling van je leven wanneer je je hier ook helemaal goed bij voelt. Jij en je coach moeten er een goed gevoel bij hebben wanneer het gaat over het leven weer terug oppakken. Dit moet niet te snel zijn, anders beland je zo weer in een burn-out.

Beide coaches gaan samen met jou kijken naar de verschillende factoren die stress veroorzaken bij jou. Het grootste verschil zit hem in de periode waarin de coach je helpt. In beide gevallen is het begonnen met stressfactoren die te vaak en te lang aanhouden. Een stresscoach helpt jou op het moment dat je veel stress ervaart en niet weet hoe je dit het beste terug kunt draaien.

Een burn-out coach schakel je in wanneer je te lang met deze stressfactoren hebt rondgelopen. Hierbij heeft de stress eigenlijk je leven overgenomen en zijn zelfs de kleinste activiteiten al snel teveel voor je. Beide coaches zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de stressfactoren en gaan samen met jou op zoek naar de oplossing hiervoor. Hierbij wordt gekeken wat ervoor gaat zorgen dat deze stressfactoren minder worden en je er beter mee om kunt gaan.

Een stresscoach schakel je eerder in het proces in. Dit is wanneer je merkt dat je veel ongezonde stress ervaart. Terwijl een burn-out coach je helpt wanneer je echt in een burn-out zit. Dit is eigenlijk een stap verder.

Je ideale baan vinden?
Vraag direct een GRATIS intakegesprek aan!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.