Blog

5 tips om nu goed voorbereid te zijn op je toekomst

Je hoort het in je omgeving vast steeds vaker, de discussies over de toekomst. Er is een zeer grote kans dat je ook in de toekomst gaat werken. Geef jezelf dan nu goede kansen door nu al in actie te komen! Om werk te gaan doen waar je elke dag fluitend naar toe gaat, vol enthousiasme en energie. Deze blogpost gaat over het beïnvloeden van je toekomst. Hoe kun je nu goed voorbereid zijn op het onbekende?

Hier geef ik je 5 praktische adviezen die jou helpen om de juiste keuzes te maken. Lees meer om erachter te komen wat mogelijke manieren zijn om een goede start te maken met het verwezenlijken van jouw droombaan.

5 tips om gepland vooruit te kijken

1.      Weg met de verwachtingen

2.      Doe wat je leuk vindt in plaats van wat je denkt dat goed is

3.      Focus op wat je wilt bereiken in plaats van wat je niet wilt (doen)

4.      Visualiseer

5.      Ga het doen!

Weg met die verwachtingen….

De toekomst kun je niet voorspellen. Maar je kunt de toekomst wel zelf beïnvloeden. Probeer de verwachtingen die je hebt (of waarvan je denkt dat anderen die hebben) los te laten. Doe de dingen waar JIJ blij van wordt. Elke dag heeft mooie en positieve momenten. Vergeet dus niet te genieten! Door te leven zoals jij dat wilt, maak je jezelf sterker, maar ook de mensen om je heen. En daarmee versterk je ook je eigen toekomst. Want positiviteit trekt positiviteit aan!

Doe wat je leuk vindt in plaats van wat je denkt dat goed is

Je kunt niet in de toekomst kijken, maar je kunt wel bepalen hoe je het liefste wilt leven. Jouw eigen keuzes maken. Door van jezelf en wat jij écht wilt uit te gaan, leef je jouw leven. En niet dat sociaal wenselijke leven waarvan je denkt dat het zo hoort. Dan ben je vooral anderen blij aan het maken en niet jezelf. Of is dat zo? Want weet je eigenlijk wel wat anderen denken…?

Focus op wat je wil bereiken in plaats van wat je niet wilt (doen)

Hoe kun je dit nou goed aanpakken? Stel doelen voor jezelf: wat wil je bereiken? Maar ook waarom wil je dat bereiken én welke stappen moet je daarvoor zetten? Zo zie je snel wat er nog moet gebeuren om tot je doel te komen, en is het mogelijk om op tijd te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen én obstakels. Ook al loopt de planning vaak anders dan gepland…overzicht geeft rust en je kunt doelmatig aan de slag met je dromen en plannen voor de toekomst.

Visualiseer

Heb jij een helder beeld van wat je eigenlijk wilt? Dat is super belangrijk! Want als jij het voor je ziet, dan kun je het ook creëren. Dan weet je wat je wilt, dan voel je de noodzaak en de gedrevenheid om het te gaan realiseren. Een belangrijke stap om jouw toekomst te creëren. Bij visualiseren doe je alsof je het al hebt bereikt. Daar maak je een beeld van in je hoofd. Voel je ‘m al?

Ga het doen!

Als je weet wat je wilt, dan zul je zien dat je vooruit komt. Je komt in actie. Deze mindset zal het je mogelijk maken om meer kansen te grijpen én te creëren. Het zorgt ervoor dat je minder energie kwijt bent aan negativiteit en positiever in het leven staat. Dat is weer helpend voor het creëren van jouw droombaan of droomleven.

Zoals je ziet, is het mogelijk om op verschillende manieren jouw toekomst te creëren. Hoe mooi is dat! Je kunt dus je eigen leven creëren zoals jij dat wilt. De voorwaarde is wel…dat je er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Eén ding is duidelijk: met je eigen toekomst bezig zijn is fascinerend en inspirerend! Tot slot, als je geïnteresseerd bent om hiermee aan de slag te gaan en je kunt wel een steuntje in de rug gebruiken, plan dan een intakegesprek  met mij in. En we gaan samen kijken naar jouw situatie zodat jij straks ook gaat DOEN!

Liefs Monique

Op zoek naar jouw passie in je droombaan?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.